Kategórie

Bábätkám po ťažkej operácii srdca zaspievala Lúčnica koledy

Lúčnica prišla za deťmi na podnet primára, ktorý videl niektorých členov zboru spievať na vianočných trhoch.

Lúčnica prišla za deťmi na podnet primára, ktorý videl niektorých členov zboru spievať na vianočných trhoch.

Bratislava 23. decembra 2014 (TASR)

Bábätkám po ťažkej operácii srdca, ktoré strávia Vianoce v nemocnici, prišiel dnes spevácky zbor Lúčnica zaspievať koledy.

Na Jednotke intenzívnej starostlivosti Kardiochirurgického oddelenia Detského kardiocentra v Bratislave ležia momentálne dve dievčatá a jeden chlapec. Dve z detí sú novorodenci.

“Zdalo sa mi milé urobiť vianočný program bábätkám po operácii, určite to vnímali,” povedal pre TASR primár oddelenia Matej Nosáľ.

Deti trpeli pred operáciou vážnymi srdcovými chybami, momentálne sa ich stav zlepšuje. “Jedno z detí k nám priniesli pár hodín po narodení, pretože malo zle okysličené telo,” vysvetlil. Bábätká budú na oddelení sedem až desať dní, počas vianočných sviatkov hospitalizujú ešte tri dojčatá.

“Tým, že sa nám narodila chorá dcéra, až teraz si uvedomujem potrebu takýchto akcií. Je to pre nás veľká podpora,” priblížila jedna z matiek hospitalizovaných detí.

Bábätká dostali od zboru okrem vianočných kolied aj malé prívesky v tvare srdca. Plyšové hračky zase dostali od nadácie Šťastné srdcia. Lúčnica prišla za deťmi na podnet primára, ktorý videl niektorých členov zboru spievať na vianočných trhoch. S niektorými sa pozná aj osobne. “Zorganizovali sme to narýchlo, o to viac ma to teší,” priznal Nosáľ.

Počas Vianoc ostanú na oddelení iba akútni pacienti, príbuzní môžu prísť deti pozrieť kedykoľvek. Oddelenie je vyzdobené a nechýba ani vianočný stromček.