Kategórie

Lúčnicu a IMT Smile v Prahe odmenili diváci ováciami

Výkony účinkujúcich hudobníkov a tanečníkov, a spolu s nimi aj režisérsky počin Jána Ďurovčíka, diváci ocenili nekončiacim sa potleskom postojačky.

Praha 20. decembra 2015 (TASR)

Na najväčší slovenský predvianočný večierok v Prahe sa zmenilo sobotňajšie vystúpenie slovenského folklórneho súboru Lúčnica a skupiny IMT Smile v pražskej O2 aréne. Výkony účinkujúcich hudobníkov a tanečníkov, a spolu s nimi aj režisérsky počin Jána Ďurovčíka, diváci ocenili nekončiacim sa potleskom postojačky.

Jedno zo siedmich vystúpení Lúčnice a IMT Smile v rámci projektu Made in Slovakia prilákalo do najväčšej haly v Česku približne 7000 prevažne slovensky hovoriacich divákov. Podmanivé tóny ľudovej hudby v unikátnej kombinácii s tvorbou prešovskej hudobnej formácie Ivana Táslera zmenili mnoho divákov na tanečníkov.

„Lúčnica je moja láska, a toto spojenie s IMT Smile, trocha som sa toho obávala, ale bolo to nádherné, nádherné, nádherné. Veľmi sa mi to páčilo!“ povedala po koncerte pre TASR Mária Miňová, vedúca slovenského folklórneho súboru Limbora a Limborka v Prahe.

„Záver bol hrozne od srdca, decká sa tešili, tancovali dole aj hore. Zatiaľ som nevynechala žiadne vystúpenie Lúčnice, ktoré kedy bolo v Prahe. Som strašne rada, že som prišla,“ dodala Miňová, ktorá netají svoj obdiv k dlhoročnej práci profesora Štefana Nosáľa, choreografa Lúčnice.

Po koncertoch v Košiciach a Prahe vystúpia Lúčnica a IMT Smile spoločne pred bratislavským publikom 21. a 22. decembra. Pre mimoriadny záujem budú v Bratislave napokon ešte ďalšie dva koncerty 9. a 10. januára 2016.