Kategórie

Naši speváci si vyspievali 2. miesto!

Spevácky zbor Lúčnica sa pod vedením umeleckej vedúcej a dirigentky Eleny Matušovej zúčastnil v dňoch 10.07.-15.07.2023 na 8. ročníku medzinárodného festivalu speváckych zborov InCanto Mediterraneo 2023 v talianskom meste Milazzo. Na festivale, ktorý pozostával zo súťažnej a nesúťažnej časti, sa zúčastnilo celkom 11 speváckych zborov zo 6 krajín (Poľsko, Slovensko, Slovinsko, Izrael, Taiwan a Taliansko).

V rámci nesúťažnej časti sa lúčničiari predstavili sicílskemu publiku na samostatnom koncerte, na ktorom odzneli skladby rôznych štýlových období a žánrov, no predovšetkým sa prezentovali úpravami slovenských ľudových piesní.

V rámci súťažnej časti spevácky zbor vystúpil v kategórii Sacred Music, pričom výber skladieb striktne zohľadňoval kritériá stanovené organizátormi – odzneli skladby autorov G. P. da Palestrinu, A. Brucknera, N. Kedrova, A. Brezinu a H. Th. Burleigha. Spevácky zbor za svoj výkon získal 2. miesto.

Výkony lúčničiarov boli mimoriadne pozitívne hodnotené nielen publikom, odbornou porotou, ale aj umeleckým vedením festivalu.

GRATULUJEME!!!