Kategórie

Turné Lúčnice v Japonsku

Japonsko, krajina vychádzajúceho Slnka, práve odtiaľ sa práve vrátil umelecký súbor Lúčnica. Tanečníci tam počas 6 týždňov ponúkli 26 predstavení pod vedením choreografa Štefana Nosáľa, umeleckého vedúceho Ervína Vargu a producenta a režiséra Tetsua Masunagu.

Japonsko, krajina vychádzajúceho Slnka, práve odtiaľ sa práve vrátil umelecký súbor Lúčnica.  Tanečníci tam počas 6 týždňov ponúkli 26 predstavení pod vedením choreografa Štefana Nosáľa, umeleckého vedúceho Ervína Vargu a producenta a režiséra Tetsua Masunagu.

Bratislava 3. apríla 2012

Po 16 rokoch opäť Lúčnica predviedla japonskému publiku slovenské ľudové tance a piesne, a  to v okolí Tokia a v severnom Japonsku. Priatelia slovenského folklóru v Japonsku s veľkou vďakou prijali fakt, že Lúčnica vystupuje aj v oblastiach, ktoré v marci 2011 postihla prírodná katastrofa, vrátane pobrežných oblastí Tohoku a mesta Fukušima. Gesto Slovákov  bolo vyjadrením solidarity a potvrdením priamej i symbolickej pomoci, ktorú Slovensko a jej občania venovali ľuďom v severnom Japonsku. 

video
play-sharp-fill
08:01