Kategórie

Lúčnica a IMT Smile: Spoločne na jednom pódiu!

Netradičné spojenie hudby, tanca, krásy a energie prinášajú predstavenia kapely IMT Smile a umeleckého súboru Lúčnica!

Netradičné spojenie hudby, tanca, krásy a energie prinášajú predstavenia kapely IMT Smile a umeleckého súboru Lúčnica! Úspešná slovenská kapela spojila svoje sily s legendárnym súborom a spoločne odohrajú v predvianočnom období veľkolepé predstavenia v Bratislave a v Košiciach. Upútavkám na toto výnimočné podujatie prepožičala svoj hlas Nora Beňačková.

Bratislava 4. septembra 2014 (Z. Valovičová I zenskyweb.sk)

Lúčnica a IMT Smile sa už v decembri predstavia spoločne na jednom pódiu, a to všetko pod taktovkou režiséra Jána Ďurovčíka, ktorý bol v minulosti taktiež členom Lúčnice. Známa slovenská kapela IMT Smile nepracuje s folklórnym súborom po prvýkrát. Už v minulosti obsadili do svojho videoklipu k skladbe S.O.S. práve krásne tanečnice z Lúčnice.

imt-smile-a-lucnica 4

Na spoluprácu sa teší aj niekdajšia televízna hlásateľka Nora Beňačková. V uplynulých dňoch nahrávala práve ona upútavky na toto jedinečné podujatie. “Folklór a ľudová hudba, jednoducho umenie je moja srdcovka. Závidí nám ho celý svet. Mala som tu niekoľko priateliek zo zahraničia a ony samy hovoria, že také umenie, aké máme my, nemá nik. Každý region má svoj kroj, hudbu, je to vynikajúce, úžasné… Mám veľký vzťah k folklóru, bola som v Lúčnici ako konferencierka. Z každého zájazdu, nácviku, na ktorom som sa zúčastňovala mi zostalo v niečo silné. Prežili sme nádherné chvíle,” zaspomínala si Nora Beňačková. 

imt-smile-a-lucnica 1

Foto: Lenka Imrichová v priestoroch Art hotela Kaštieľ v Tomášove

video
play-sharp-fill
02:54